10 reţete rapide cu piept de pui

16 Mai 2012 15:44
Articol de GoodFood
Te-ai săturat de banalul piept de pui la grătar? Foloseşte câteva condimente şi garnituri speciale, pentru a da savoare meselor tale.

1. Se marinează carnea cu condimente asiatice şi se prăjeşte pe grătar. Se serveşte cu mango tocat, ceapă verde, ardei iute verde şi puţin suc de lime.

2. Se înfăşoară carnea de pui în câteva felii de şuncă Serrano. Se prăjesc 4-5 minute pe fiecare parte. Se serveşte cu ardei copţi tocaţi, pătrunjel, ulei de măsline şi un strop de oţet de Xeres (sherry).

3. Se rulează fâşii de piept în condimente pentru fajita (boia, chimion, usturoi), apoi se prăjesc cu felii de ardei roşii şi ceapă. Se serveşte cu tortillas moi, sos picant gata făcut, coriandru şi smântână.

4. Se taie carnea cubuleţe, se înşiră pe o frigăruie, apoi se marinează cu şofran, suc de lămâie, ceapă rasă şi ulei de măsline. Se prăjeşte pe grătar şi se serveşte cu pătrunjel şi orez basmati.

5. Se marinează carnea în ulei de susan, ardei iuţi roşii, tocaţi, coriandru, usturoi, sos de peşte, sucul şi coaja rasă de la o lime. Se prăjeşte pe grătar şi se serveşte cu sos de chilli dulce.

6. Se dă carnea printr-un amestec de piper sichuan (se găseşte la magazinul chinezesc din Colentina), piper negru, sare de mare şi ardei iuţi uscaţi, zdrobiţi (se prăjeşte câte ½ linguriţă din fiecare, apoi se macină totul fin). Se prăjeşte pe grătar şi se serveşte cu un dressing de sos de soia amestecat cu suc de lime şi cu zahăr.

7. Se unge puiul cu boia de ardei iute şi ulei de măsline. Se prăjeşte pe grătar, se taie felii şi se serveşte cu fâşii subţiri de ceapă roşie şi coajă de lime, măsline negre fără sâmburi şi pătrunjel.

8. Se acoperă carnea cu hârtie de copt, apoi se presează bine cu un sucitor. Se marinează în sirop de rodie (se găseşte la magazinele arăbeşti şi la hipermarketuri), usturoi zdrobit, scorţişoară şi ulei de măsline. Se prăjeşte pe grătar şi se serveşte cu pătrunjel şi roşii cherry.

9. Se dă carnea prin albuş de ou amestecat cu seminţe de susan, se prăjeşte în puţin ulei şi se serveşte cu sos de soia, fâşii de castraveţi şi ceapă verde tăiată felii.

10. Se marinează carnea în pastă de curry, suc de lămâie şi iaurt. Se prăjeşte pe grătar şi se serveşte cu lipii, felii de castraveţi şi chutney de roşii gata făcut.

 

 
 
Etichete: 10 idei, pui, tips&tricks
 

Pe aceeşi temă

Adauga comentariu

Pentru a putea comenta trebuie sa fiti logat.
Logare | Inregistrare
 
...sau utilizand contul tau de facebook