10 reţete simple cu file de somon

23 Mai 2012 15:32
Articol de GoodFood
Foloseşte fileurile de somon pentru cine uşoare de vară.

1.
Se glazurează fileul cu ½ de borcan de pastă de tamarind (se găseşte la Ki-Life) şi câte o linguriţă de pudră de chilli şi de miere. Se frige pe grătar şi se serveşte cu felii de ceapă roşie, coriandru şi iaurt grecesc.
2. Se freacă fileul cu muştar Dijon, rozmarin tocat şi zahăr brun. Se frige pe grătar şi se serveşte cu castravete tăiat cubuleţe, amestecat cu mărar tocat.
3. Se marinează fâşii subţiri de carne cu zeama de la 1 lime. Se amestecă cu o şalotă tăiată în cubuleţe, câteva felii de chilli roşu şi capere. Se lasă la rece o oră şi se servesc presărate cu chives şi felii de portocală.
4. Se înveleşte carnea în folie de aluminiu împreună cu fulgi de cocos, coaja şi sucul de la o lime, chilli roşu, coriandru şi ghimbir. Se prepară la aburi şi se serveşte cu broccoli.
5. Se taie 3 fileuri în bucăţi mari şi se fierb constant într-un sos uşor de curry indian făcut dintr-o ceapă tăiată felii, caramelizată, 4 linguri de pastă de curry, 1 cutie de lapte de cocos şi sucul de la 1 lime. Se serveşte cu orez basmati şi coriandru tocat.
6. Se presară carnea cu seminţe de fenicul, ulei de măsline, sare şi piper. Se prăjeşte pe grătar şi se serveşte cu felii de portocale, felii subţiri de fenicul, şalote şi busuioc. Se serveşte cu o vinegretă din oţet de Xeres sau de vin roşu.
7. Se dă carnea printr-un mix de ardei cayenne, pudră de usturoi, pudră de muştar şi sare şi se prăjeşte pe grătar. Se serveşte cu felii de baghetă prăjite, ceapă roşie, rucola, roşii şi maioneză.
8. Se formează un pacheţel din hârtie de copt. Se umple cu somon, ceapă tăiată peştişori, dovlecei tăiaţi rondele, suc de lămâie, sare şi piper. Se strânge pachetul bine şi se dă la cuptor.
9. Se înşiră cubuleţe de carne pe o frigăruie, alternându-le cu bucăţi de ceapă verde şi ciuperci shiitake. Se unge totul cu sos de soia (amestecat cu un pic de miere) şi se prăjeşte pe grătar. Se serveşte cu sferturi de lime şi extra sos.
10. Se taie somonul în felii subţiri, se presară cu seminţe de susan şi chives tocat apoi se serveşte cu puţin sos de soia, fâşii de ghimbir, lămâie şi ulei de susan. Aşa obţii propriul tău platou de sashimi.
 
 
 
Etichete: 10 idei, file, somon, tips&tricks
 

Pe aceeşi temă

Adauga comentariu

Pentru a putea comenta trebuie sa fiti logat.
Logare | Inregistrare
 
...sau utilizand contul tau de facebook