Cum să marinezi carnea de pasăre

20 Septembrie 2011 12:02
Articol de Ioana Munteanu
Marinarea cărnii de pui şi de curcan se realizează uşor şi e o modalitate foarte bună de a îmbunătăţi aroma.

Iată ce trebuie să faci:

• Marinadele care conţin sare, alcool sau acid vor „deteriora” chimic proprietăţile cărnurilor. Acest procedeu va schimba şi aspectul, iar carnea de pui va căpăta o culoare gri şi o textura aţoasă.
• Carnea de pasăre reacţionează mai puternic în contact cu aromele tari. Marinadele de obicei conţin acizi, sare sau alcool aşa că monitorizează atent timpul de marinat.
• Alt motiv pentru care marinadele conţin sare, acid sau alcool este pentru că acestea încetinesc dezvoltarea bacteriilor.

 

Paşi:

• Înainte să marinezi, fasonează puiul ca şi cum e gata de gătit. Cu cât bucăţile sunt mai mici, cu atât vor absorbi aromele mai repede
• Îndepărtează pielea, dacă nu intenţionezi să o mănânci, dar ar fi mai bine să o înlături după ce ai gătit carnea.
• Pregăteşte marinada conform reţetei. Dacă acesta conţine sare, oţet sau vin, timpul de marinare va fi mai scurt.
• Pune carnea în marinadă. Acoperă vasul cu folie alimentară şi refrigerează.
• După folosire, aruncă marinada. Aceasta nu se refoloseşte. Dar poate fi utilizată, de exemplu, dacă pui carnea care a stat la marinat pe grătar, pentru a o unge din când în când.


Ponturi
:

• Cel mai bine se potrivesc marinadele pe bază de rozmarin, cimbru, usturoi.

• Vinul potrivit este cel alb demisec (cu excepţia cărnii de vânat, caz în care se foloseşte vinul roşu)

• Dacă foloseşti şi oţet şi vin, atunci alege aceeaşi culoare pentru amândouă.

• O lingură de boia nu strică niciodată.

 
 
Etichete: carne de pasăre, cum să, marinare
 

Pe aceeşi temă

Adauga comentariu

Pentru a putea comenta trebuie sa fiti logat.
Logare | Inregistrare
 
...sau utilizand contul tau de facebook