Cum se prepară o pizza perfectă

9 Martie 2011 18:06
Articol de GoodFood
Prepararea unei pizze nu durează mai mult decât comandarea uneia acasă – şi o pizza gătită în casă este mult mai gustoasă.

ALEGEREA CELOR MAI BUNE INGREDIENTE

Mozzarella Dacă găseşti, alege mozarella de bivoliţă, pentru că are o textură moale şi un gust proaspăt. Mozarella mai ieftină este de obicei mai elastică – evit-o pe aceea vândută în blocuri.

Parmezanul Alege un bloc de parmezan proaspăt pentru a pregăti delicioasa margine sărată a pizzei tale.

Passata Sos din roşii prunişoară trecute prin sită, passata este un topping italienesc autentic pentru pizza. Dacă nu găseşti passata, amestecă o conservă de roşii într-un blender.

Busuiocul Cumpără o legătură cât mai proaspătă sau una conservată cu frunze cât mai tinere.

Usturoiul Caută-l pe cel cu bulbii cât mai groşi, fără lujeri verzi şi de culoare alb compact sau purpuriu.

Drojdia rapidă este ideală pentru coacerea simplă, fără timp de aşteptare. Granulele fine se amestecă bine cu ingredientele uscate, scutindu-te de orice pregătire suplimentară elaborată.

Încearcă aceste toppinguri...
Unul dintre cele mai interesante lucruri atunci când prepari pizza este alegerea ingredientelor pentru topping. Nu trebuie să supraîncarci aluatul, deoarece nu se va pătrunde bine şi la timp. Încearcă aceste idei sau combină-le:
l Măsline, şuncă şi anghinare din conservă
l Cârnat condimentat, ardei iute şi roşii tăiate felii
l Spanac, usturoi, brânză gorgonzola şi un ou întreg spart deasupra
l Mascarpone cremos, pesto, ardei roşu copt şi ciuperci tăiate felii

...Sau aceste idei
Pâine cu usturoi şi rozmarin Lăsaţi aluatul puţin mai gros, presăraţi ulei şi înfigeţi deasupra ramuri de rozmarin. Coaceţi timp de 15 minute sau până ce aluatul creşte şi devine auriu. Ungeţi cu unt aromat cu usturoi.
Calzone Puneţi sosul şi toppingul pe o jumătate a discului de aluat, ungeţi marginile cu puţină apă, apoi împachetaţi sub forma unui semicerc şi apăsaţi pe margini. Coaceţi până ce aluatul devine auriu.
Stromboli Daţi aluatului o formă dreptunghiulară, umpleţi ca în reţeta precedentă, apoi rulaţi până ia forma unui cârnat. Ungeţi cu puţin ulei. Daţi la copt timp de 20 de minute sau până se pătrunde. Serviţi tăiat rondele.


Cum să corectezi
Aluatul este prea umed - Adaugă mai multă făină şi încorporeaz-o în aluat.
Aluatul este prea elastic şi nu se întinde - Dacă nu reuşeşti să întinzi coca, las-o timp de 10 minute, apoi încearcă din nou. Pentru întinderea aluatului de cocă este nevoie de mai multă presiune decât pentru întinderea aluatului de prăjituri.
Aluatul nu este copt - Acest lucru nu se întâmplă în mod normal dacă dai pizza la copt pe o tavă de copt preîncălzită. Însă este posibil ca aluatul să fie prea gros sau să aibă prea mult topping. Dacă toppingul se coace înaintea aluatului, acoperă pizza cu folie şi mai las-o la cuptor încă cinci minute.

Vezi aici reţeta Pizza Margherita în 4 paşi simpli


 
 
Etichete: pizza, tips&tricks, tipuri
 

Pe aceeşi temă

Adauga comentariu

Pentru a putea comenta trebuie sa fiti logat.
Logare | Inregistrare
 
...sau utilizand contul tau de facebook