Dovleacul

15 Septembrie 2011 07:47
Articol de Ioana Munteanu
Dovleacul de orice soi este plin de fibre şi conţine o gamă largă de vitamine şi minerale. Atât dolveacul mare, rotund, cât şi dovleacul plăcintar apar în mijlocul toamnei şi se menţin foarte bine şi pe parcursul iernii. Indiferent ce fel de coaja are (alb-verzui, portocaliu deschis sau intens), miezul dovleacului are o culoare puternică şi este dulce.

Sezon
: Îl poţi găsi prin pieţe din octombrie până în decembrie.


Alege-l pe cel mai bun
: Cumpără-l pe cel care este mai greu decât pare. Coaja trebuie să fie uniformă, fină, netedă, fără pete sau lovituri. Cei mai mici au de obicei mai mult miez.


Pregăteşte-l
: Învaţă cum să pregăteşti dovleacul ca la carte.


Păstrează-l
: Păstrat în locuri răcoroase şi întunecate, dovleacul se menţine până la câteva săptămâni. Dacă ai pivniţă sau balcon, acesta este locul ideal unde îşi poate petrece dovleacul iarna. Ai grijă totuşi să nu îngheţe. După ce a fost tăiat, acoperă-l cu folie alimentară şi ţine-l în frigider aproximativ o săptămână.


Prepară-l
: Taie-l în bucăţi mari şi coace-l sau rumeneşte-l timp de 40 de minute. Îl poţi fierbe pentru 15-20 minute. Foloseşte-l în supe, piureuri şi tocane sau ca garnitură.


Vezi aici toate reţetele cu dovleac.

 
 
Etichete: dovleac, ingredient
 

Pe aceeşi temă

Adauga comentariu

Pentru a putea comenta trebuie sa fiti logat.
Logare | Inregistrare
 
...sau utilizand contul tau de facebook