Placinte codrenesti

3 Decembrie 2009 18:24
Articol de Elena Ceciu
Bianca Serban ne-a impartasit o reteta traditional romaneasca de placinte. Cu ceva vreme in urma, a invatat-o cu drag de la bunica ei, care era din localitatea Babta, judetul Satu Mare. Placintele codrenesti, caci despre ele este vorba, sunt simple si gustoase – ne asigura Bianca.

Desi se prepara din aluat nedospit, se poate adauga si o lingurita de drojdie proaspata.

Se pot umple cu branza de vaci sarata, cu cartofi fierti si pasati sau cu loboda, marar si branza - umplutura preferata a Biancai. Acestea din urma se prepara dupa reteta de mai jos, la care se adauga in umplutura loboda si cozi de ceapa verde, taiate marunt si trase la tigaie.


Ingrediente pentru 8 bucati:

2 cani de faina
sare
100ml de apa calduta
500g branza de vaci
2 linguri de marar verde
200ml de smantana, plus extra pentru servit
1 galbenus de ou

1 Din faina amestecata cu sare si cu apa calduta se framanta bine de tot un aluat moale si elastic. Se imparte in opt cocoloase, din care se intind foi rotunde cat se poate de subtiri.
2 Smantana se amesteca cu galbenusul. Se unge fiecare foaie cu acest amestec. Se sareaza branza si se adauga mararul. Se presara pe foaia intinsa cate doua linguri de branza, care se distribuie uniform pe toata foaia.
3 Se aduna marginile foii in mijloc, unind “colturile”. Se mai netezeste putin placinta cu facaletul, avand grija ca aceasta sa nu se sparga.
4 Placintele se coc pe ambele parti intr-o tigaie de clatite unsa cu putin ulei, la foc potrivit. Sunt excelente servite calde, cu smantana.
 
 
Etichete: placinta, Satu Mare
 

Pe aceeşi temă

Adauga comentariu

Pentru a putea comenta trebuie sa fiti logat.
Logare | Inregistrare
 
...sau utilizand contul tau de facebook