Reţetă adaugată de
GoodFood

Ardei capia roşu umplut, la cuptor

Reţetă cu timp de pregătire
50 minute
 
Usoara
 
2 portii
 
Reteta testata
 
0.00 rating / 0 votes
 
Acest fel de mâncare poate fi servit ca fel principal la cină, cu pâine crocantă ţărănească, sau ca garnitură pentru pui sau peşte la grătar. Ardeii capia sunt deosebit de dulci, dar se pot folosi fără probleme şi ardei graşi.
 

Reţete similare

Ingrediente

2 ardei capia roşii, înjumătăţiţi, fără seminţe (nu îndepărtaţi codiţele)
2 linguri ulei de măsline, plus 1 linguriţă
1 felie pâine integrală
2 linguri seminţe de pin
2 linguri parmezan ras
1 ardei iute verde sau roşu, fără seminţe şi tocat
2 linguriţe capere
1 mână plină de pătrunjel, tocat mare
200g frunze tinere de spanac

Mod de preparare

  • 1. Se încinge cuptorul la 170°C/gaz 5. Se pun ardeii pe o tavă, se stropesc cu ulei de măsline şi se presară cu puţin piper. Se coc 20 de minute.
  • 2. Între timp, se prăjeşte pâinea în toaster, apoi se mărunţeşte în firimituri mari în mixer. Se amestecă firimiturile cu seminţele de pin, parmezan, ardeiul iute, caperele, pătrunjelul şi cu restul de ulei. Se fierb cam 2 litri de apă. Se pune spanacul într-o strecurătoare în chiuvetă şi se toarnă lent peste el apa clocotită, astfel încât toate frunzele să se opărească. Lăsaţi să se scurgă foarte bine. Stoarceţi excesul de apă.
  • 3. Se distribuie spanacul uniform pe cele patru jumătăţi de ardei, se acoperă cu amestecul de pâine. Se coc 15 minute.
 
 
 
 
 
Etichete: Reţete cu spanac, Reţete cu ardei, Reţete cu capere, Reţete cu parmezan, Reţete cu seminţe de pin, Gustari, Pentru familie, Vegetariana, Italiana, Reţete cu pătrunjel
 

Adauga comentariu

Pentru a putea comenta trebuie sa fiti logat.
Logare | Inregistrare
 
...sau utilizand contul tau de facebook