Reţetă adaugată de
GoodFood

Bruschete cu brie, roșii, verdețuri și jambon Serrano

Reţetă cu timp de pregătire
40 minute
 
Usoara
 
4 portii
 
Reteta testata
 
506 kilocalorii
 
4.00 rating / 3 votes
 
Iată un mod puțin diferit de a refolosi surplusul de brânză brie sau Camembert. Aceste bruschete pot reprezenta un prânz minunat.
 

Reţete similare

Ingrediente

2 linguri ulei de măsline
2 șalote, tocate mărunt
125ml de smântână dulce
1 pungă de chives, tocate
4 felii groase de franzelă albă
2 roșii feliate
10-12 felii de brânză brie sau Camembert
4 felii de jambon Serrano sau prosciutto
rucola, pentru servit

Mod de preparare

  • 1. Se încălzește o linguriță de ulei de măsline într-o cratiță și se prăjesc cu grijă șalotele timp de 2 minute, atât cât să se înmoaie, fără a se rumeni. Se toarnă smântâna, se lasă la foc mic până scade cam la jumătate. În acest moment, smântâna va arata ca un sos gros. Se adaugă chives și se amestecă.
  • 2. Se încălzește cuptorul pe funcția grill. Se ung feliile de pâine cu restul de ulei de măsline și se rumenesc pe ambele părți. Pe fiecare felie de pâine se așază roșii, brânză, șuncă Serrano, iar la final se întinde cam o lingură de sos de smântână, ca să acopere șunca. Se pune la loc sub grill până când smântâna începe să prindă culoare, iar brânza începe să se topească. Se servesc cu frunze de rucola presărate deasupra.
  • 3. V.N. per porție: 506 kilocalorii, 19g proteine, 36g grăsimi, 18g grăsimi saturate, 28g carbohidrați, 1g fibre, 4g zahăr, 1,8g sare
 
 
 
 
 
Etichete: Rețete pentru mic dejun, Reţete cu roşii, Reţete cu brânză, Reţete cu chives, Cina, Pentru familie, Fara nuci, Reţete cu rucola, Reţete cu şuncă serrano, Reţete cu haşme, Reţete cu şalote, Reţete de gustări, Reţete de bruschete, Reţete cu smântână dulce, Rețete cu cibulet, Internationala
 

Adauga comentariu

Pentru a putea comenta trebuie sa fiti logat.
Logare | Inregistrare
 
...sau utilizand contul tau de facebook