Reţetă adaugată de
GoodFood

Cheesecake cu fructe de pădure

Reţetă cu timp de pregătire
2 ore
Timp în plus
plus timp pentru răcire
 
Usoara
 
8 portii
 
Reteta testata
 
610 kiloca
 
3.13 rating / 8 votes
 
Alege cele mai proaspete fructe de pădure şi foloseşte-le pe post de topping pentru un cheesecake spectaculos.
 

Reţete similare

Ingrediente

PENTRU BLAT
200g de biscuiţi fragezi
50g de unt, topit

PENTRU CHEESECAKE
600g de brânză Philadelphia
200g de smântână dulce
1 linguriţă extract de vanilie
175g de zahăr brun fin
2 linguri de făină
2 ouă

PENTRU GLAZURĂ
5 linguri gem de zmeură fără seminţe
300g amestec fructe de pădure, cum ar
fi zmeură, coacăze roşii, cireşe, afine

Mod de preparare

  • 1. Se încălzeşte cuptorul la 180º C sau 160º C/gaz 4. Se ung două forme de chec şi se aşază în ele câte o foaie de copt. Se pun biscuiţii într-un robot de bucătărie şi se se fărâmiţează sau se pun într-o pungă de plastic şi se zdrobesc cu un sucitor. Se adaugă untul topit şi se amestecă bine. Se aşază amestecul în cele două forme de chec, presând bine.
  • 2. Se bat brânza, smântâna, vanilia şi zahărul până când amestecul este neted, apoi se adaugă amestecând făina şi ouăle până când amestecul este din nou neted – poţi face asta cu mâinile sau cu un robot de bucătărie. Se toarnă amestecul în forme şi se nivelează partea de sus cu un cuţit. Se pun formele la cuptor pentru 10 minute, apoi se dă temperatura la 120º C sau 100º C/gaz ½ şi se mai ţin încă o oră şi 20 de minute sau până când chessecakul devine puţin elastic la mijloc. Se opreşte focul şi se lasă prăjiturile la răcit în cuptor, apoi se bagă la frigider.
  • 3. Pentru glazură, se topeşte gemul într-o craticioară la foc mic cu suficientă apă pentru a obţine un sos. Apoi se lasă la răcit. Se pun fructele de pădure deasupra prăjiturii şi se toarnă peste ele sos.
 
 
 
 
 
Etichete: Rețete pentru deserturi de vară, Rețete de cheesecake, Reţete cu fructe de pădure, Reţete cu vanilie, Britanica, Vegetariana, Reţete cu zmeură, Reţete cu smântână dulce, Rețete cu cremă de brânză, Rețete cu biscuiți digestivi
 

Adauga comentariu

Pentru a putea comenta trebuie sa fiti logat.
Logare | Inregistrare
 
...sau utilizand contul tau de facebook