Reţetă adaugată de
EveMitzy

Furnici in copac

Reţetă cu timp de pregătire
1 ora
Timp în plus
30 minute marinat
 
Destul de usoara
 
2 portii
 
Reteta propusa
 
0.00 rating / 0 votes
 
O mancare chinezeasca usor adaptata, foarte usor de preparat si extrem de gustoasa
 

Reţete similare

Ingrediente

400g carne de porc/vita
6 linguri sos de soia
4 linguri sos de chilli dulce (sau mai mult, in functie de cat de picant va place)
2 morcovi
2 cepe (de preferat verzi, dar se poate si cu ceapa veche)
200g noodles (dintre aceia cei mai subtiri, vermicelli)
1 pahar de vin alb
1 lingura de malai
ulei de masline
sare
piper

Mod de preparare

  • 1. Se taie carnea in bucatele foarte mici sau se toaca, dupe preferinta si se pune intr-un bol. Peste aceasta se adauga sosul de soia, sosul chilli, malaiul si vinul si se pune in frigider timp de 30 de minute.
  • 2. Intre timp, se taie morcovul si ceapa si se pun deoparte. De asemenea, se pune apa la fiert cu putina sare pentru noodles.
  • 3. Dupa cele 30 de minute, se pune wok-ul la incalzit cu o lingura de ulei de masline. O data incins, se adauga carnea impreuna cu marinada si se lasa pana fierbe. O data ce incepe sa fiarba, se adauga morcovul si ceapa. Se fierbe pana scade sosul si se gateste foarte bine carnea (intre timp o sa mai fie nevoie sa mai adaugati cate o cana de apa/vin).
  • 4. Dupa ce a fiert apa pentru noodles, se opreste focul, se pun taiteii in aceasta si se lasa acoperiti timp de 5 minute, pana se inmoaie.
  • 5. Dupa ce s-a facut carnea impreuna cu legumele, se adauga taiteii, se amesteca sanatos si se mai lasa 2 minute pe foc. Se serveste imediat.
 
 
 
 
 
Etichete: Reţete cu ceapă, Reţete de tăieţei, taietei, Cina, Chineza, Pentru familie, Fara nuci, carne tocata, carne de vita, ceapa, ulei masline
 

Adauga comentariu

Pentru a putea comenta trebuie sa fiti logat.
Logare | Inregistrare
 
...sau utilizand contul tau de facebook