Reţetă adaugată de
GoodFood

Panettone cu glazură de portocale

Reţetă cu timp de pregătire
15 minute
 
Usoara
 
8 portii
 
Reteta testata
 
560 kcalorii
 
5.00 rating / 2 votes
 
Dacă ai primit un panettone de Crăciun şi nu ştii ce să faci cu el, iată o idee ingenioasă – un tort special în straturi, care se face foarte rapid şi care este la fel de bun pe cât arată. Dacă nu îţi plac fructele uscate, foloseşte un panettone cu ciocolată.
 

Reţete similare

Ingrediente

500g de panettone cu fructe uscate, gata cumpărat
500g de mascarpone
coaja rasă de la 1 portocală
2 linguri de zahăr brun
mărgeluţe argintii pentru decor (opţional)

PENTRU SIROP
sucul de la 2 portocale, coaja rasă de la una
2 linguri de zahăr brun
1 lingură de Grand Marnier (sau alt lichior
de portocale)

Mod de preparare

  • 1. Se începe cu siropul. Se încălzesc toate ingredientele până când se topeşte zahărul, apoi se fierb 1 minut, până când se îngroaşă puţin. Se lasă la răcit.
  • 2. Între timp, se taie vârful rotunjit de la panettone (poţi să-l ronţăi mai târziu – e bonusul bucătarului), se taie restul de panettone în patru felii orizontale, folosind un cuţit zimţat. Se amestecă mascarponele cu coaja de portocală şi zahărul.
  • 3. Se aşază feliile una peste alta, stropindu-le pe fiecare în parte cu suc de portocale şi întinzând câte 2 linguri de cremă de mascarpone pe fiecare felie. După ce toate feliile sunt puse una peste cealaltă, se acoperă totul cu restul de cremă (ajută să foloseşti un cuţit-paletă sau o spatulă). Se presară cu mărgeluţele argintii (dacă foloseşti) şi se serveşte imediat sau se lasă la frigider până la două ore, se presară apoi cu mărgeluţele şi se serveşte.
 
 
 
 
 
Etichete: Rețete de torturi, Rețete sub 20 de minute, Rețete de deserturi simple, Rețete pentru masa de Crăciun
 

Adauga comentariu

Pentru a putea comenta trebuie sa fiti logat.
Logare | Inregistrare
 
...sau utilizand contul tau de facebook