Reţetă adaugată de
simonacuisine

Pastrama de oaie la ceaun

Reţetă cu timp de pregătire
2 ore
 
Destul de usoara
 
4 portii
 
Reteta propusa
 
2.90 rating / 10 votes
 
O nebunie de arome!
 

Reţete similare

Ingrediente

300 g pastrama de oaie
1 ardei gras
1 ceapa de marime medie
4 catei de usturoi
1 cutie ciuperci intregi
1/2 l bere
250 ml suc de rosii
3 foi de dafin
cateva boabe de piper
cimbru uscat
1 legatura patrunjel verde

Mod de preparare

  • 1. Se alege o bucata de pastrama deja condimentata.
  • 2. Se taie bucatele si impreuna cu berea se pune la fiert intr-un ceaun. Rolul berii este de a o fragezi.
  • 3. Abia dupa ce carnea s-a facut ( trebuie sa fie moale si usor de masticat ), se adauga ceapa si ardeiul taiate julien.
  • 4. Ciupercile se pun spre sfarsit impreuna cu sucul de rosii. Se completeaza cu: usturoiul zdrobit in coaja, foile de dafin, boabele de piper, cimbrul uscat.
  • 5. Se mai lasa un clocot doua, cat sa se patrunda toate aromele. Se opreste focul si se pune patrunjelul tocat.
  • 6. Se serveste cu mamaliga.
 
 
 
 
 
Etichete: Reţete cu ceapă, Reţete cu ciuperci, rosii, alegeri culinare, bucatarie, ardei, bucatarie românească, Romaneasca, ciuperci , ceapa, pastrama, ceaun, oaie, mamaliga
 

Adauga comentariu

Pentru a putea comenta trebuie sa fiti logat.
Logare | Inregistrare
 
...sau utilizand contul tau de facebook