Reţetă adaugată de
GoodFood

Pho bo Tai

Reţetă cu timp de pregătire
3 ore
 
Destul de usoara
 
6 portii
 
Reteta testata
 
390 kcal, 28g proteine, 51g carbohidraţi, 4g grăsi
 
5.00 rating / 1 votes
 
Supa se serveşte în cantităţi mari, nu doar datorită influenţei americane, ci şi pentru a ţine calde ingredientele şi pentru a ajuta la asezonarea întregului ansamblu.
 

Reţete similare

Ingrediente

PENTRU SUPĂ
2 kg oase de vacă cu măduvă
2 bucăţi de ghimbir a câte 3cm fiecare
1 ceapă albă mare
1/3 ceaşcă nam pla (sos de peşte)
5 linguri rase de zahăr
6 steluţe de anason
1 baton de scorţişoară de vreo 3cm rupt în două
4 cuişoare
1 frunză de dafin
1 lingură de sare

PENTRU SERViRE
500g muşchi de vită de calitate superioară, semi-îngheţată, feliată foarte subţire
1 jumătate de pachet tăiţei de orez (sau un pachet întreg pentru 8 porţii)

câte un bol de mici dimensiuni cu următoarele ingrediente: coriandru mărunţit, frunze de busuioc, chilli roşii proaspeţi, ceapă verde tăiată în diagonală cam la un cm, lămâie verde tăiată felii, mentă, sos de chilli cu usturoi
1 râşniţă cu piper la îndemână

Mod de preparare

  • 1. Fierbeţi într-o oală mare de supă apa. Într-o altă oală puneţi la fiert bucata de spată/gâtul şi fierbeţi aproximativ 5 minute pentru a scoate impurităţile. Scoateţi carnea şi oasele şi mutaţi-le în oala cu apă fierbinte şi lăsaţi să ajungă din nou la punctul de fierbere, apoi reduceţi focul.
  • 2. Cu un cleşte de bucătărie perpeliţi ghimbirul şi ceapa la flacăra aragazului până veţi simţi aromele eliberându-se. Curăţaţi-le apoi de scrum şi adăugaţi-le supei. Adăugaţi acum şi sosul de peşte şi zahărul. Pe tot parcursul fierberii (aproximativ o oră şi 30 de minute) îndepărtaţi din când în când spuma care se formează. Scoateţi carnea şi cufundaţi-o în apă foarte rece, asta o va împiedica să se înnegrească şi să se usuce.
  • 3. Aşezaţi anasonul stelat şi cuişoarele într-un săculeţ de tifon umeziţi şi adăugaţi-l supei. Fierbeţi la foc mic încă vreo 30-40 de minute, după care scoateţi şi aruncaţi. Adăugaţi sarea după gust şi pregătiţi tăiţeii.
  • 4. Pentru tăiţei, fierbeţi într-o oală apa cât să-i poată acoperi. Aruncaţi tăiţeii în apa fierbinte, lăsaţi 1-2 minute şi stingeţi focul, strecuraţi şi clătiţi cu apă călduţă. Aşezaţi pe o farfurie felii de ceafă fiartă, feliile de carpaccio, alături de tăiţeii fierţi al dente, deja strecuraţi, înconjuraţi de bolurile pline cu ingredientele amintite mai sus.
  • 5. Se aduce supa strecurată şi limpede la clocotit, tăiţeii se aranjează în farfurie, se presară ceapă verde, coriandru şi piper. Se toarnă supa fierbinte şi se lasă mesenii să îşi pregătească supa după preferinţe. Adăugaţi sarea după gust şi pregătiţi tăiţeii.
 
 
 
 
 
 
Etichete: Rețete de supe, Rețete cu vită, Rețete asiatice, Reţete cu ceapă, Reţete cu ghimbir, Reţete cu scorţişoară, Chineza, Reţete cu cuişoare, Reţete cu tăiţei de orez, Reţete cu dafin, Reţete cu anason, Rețete cu sos de peşte, Rețete de supă
 

Adauga comentariu

Pentru a putea comenta trebuie sa fiti logat.
Logare | Inregistrare
 
...sau utilizand contul tau de facebook