Reţetă adaugată de
GoodFood

Piure rustic de ţelină

Reţetă cu timp de pregătire
55 minute
 
Usoara
 
4 portii
 
Reteta testata
 
171 kilocalorii, 3g proteine, 15g grăsimi, 2g grăs
 
3.40 rating / 5 votes
 
Bogat în fibre, acest fel de mâncare de sezon merge de minune cu o friptură la cuptor, precum şi cu cârnaţi.
 

Reţete similare

Ingrediente

5 linguri ulei de măsline
4 căţei de usturoi, tăiaţi fin
2 ardei iuţi roşii, curăţaţi de seminţe
şi tăiaţi mărunt
câteva fire de cimbru
2 căpăţâni mici de ţelină (sau 1 mare), curăţate şi tăiate în cuburi cu latura
de 1 cm
un pic de vin alb (opţional)

Mod de preparare

  • 1. Se încinge uleiul de măsline într-o tigaie încăpătoare şi se adaugă usturoiul, amestecând timp de un minut. Se adaugă ardeiul iute, cimbrul şi ţelina. Se amestecă totul în tigaia cu ulei, apoi se asezonează cu sare şi piper.
  • 2. Se dă focul la minimum, se acoperă tigaia şi se lasă totul la înăbuşit timp de 40 de minute, amestecând din când în când; se adaugă vinul sau un pic de apă dacă începe să se prindă. Se ia de pe foc când ţelina este suficient de moale. Se zdrobeşte apoi cu o lingură de lemn şi se stropeşte cu puţin ulei de măsline.
 
 
 
 
 
Etichete: Reţete cu ardei, Reţete cu usturoi, Craciun, Cina, Pentru familie, Vegetariana, Franceza, Reţete cu ţelină, Reţete cu ulei de măsline, Reţete de piure
 

Adauga comentariu

Pentru a putea comenta trebuie sa fiti logat.
Logare | Inregistrare
 
...sau utilizand contul tau de facebook