Reţetă adaugată de
Dulceatadetrandafiri

Placinta cu leurda si branza

Reţetă cu timp de pregătire
1 ora 15 minute
Timp în plus
Plus timpul de decongelare al foilor de placinta.
 
Destul de usoara
 
8 portii
 
Reteta propusa
 
0.00 rating / 0 votes
 
Placinta aceasta este si mai gustoasa servita rece, cand branza si leurda s-au legat bine, asa ca o poti prepara "de azi pentru maine".
 

Reţete similare

Ingrediente

Pentru o tava cu peretii detasabili si diametrul de 22/23 cm:

1. 3 legaturi stufoase de leurda
2. 500 gr branza de vaci usor sarata (preferabil tot din piata, de la tarani)
3. 250 gr telemea de bivolita
4. 1 legatura de patrunjel
5. 4 oua
6. o legatura ceapa verde
7. un pachet foi de placinta
8. 200 ml lapte

Pentru unsul foilor:

1. 200 gr unt
2. 5 linguri ulei de masline

Mod de preparare

  • 1. Foile de placinta se decongeleaza din vreme. Sfarami intr-un bol incapator branza si o amesteci cu 2 oua, leurda, ceapa si patrunjelul taiate marunt. Cand s-au decongelat foile de placinta, le imparti doua cate doua si le ungi intre ele cu putin din untul topit in ulei. Pe latura mare a foii, dintr-o margine pornind, pui cam 5 linguri de compozitie, apoi cu grija rulezi. Pe masura ce rulezi, in special cand ajungi la capatul foii, mai ungi putin. Iei cu grija sulul si il asezi in tava. Repeti operatiunea pana se termina compozitia (mie mi-au ramas nefolosite fix doua foi de placinta), asezand sulurile in spirala.
  • 2. Laptele il amesteci cu celelalte doua oua si il torni peste placinta. Bagi imediat (ca sa nu se scurga laptele pe langa peretii detasabili) la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 40-50 min. Pofta buna!
  • 3. Nota: Sursa retetei este GoodFood.
 
 
 
 
 
Etichete: Rețete de aperitive, branza, vegetarian, Vegetariana, Romaneasca, leurda
 

Adauga comentariu

Pentru a putea comenta trebuie sa fiti logat.
Logare | Inregistrare
 
...sau utilizand contul tau de facebook