Reţetă adaugată de
GoodFood

Plăcintă cu spanac şi feta

Reţetă cu timp de pregătire
55 minute
 
Usoara
 
4 portii
 
Reteta testata
 
898 kiloca
 
1.78 rating / 9 votes
 
Această reţetă uşoară aduce atmosfera autentic grecească direct la tine în bucătărie.
 

Reţete similare

Ingrediente

2 cepe, tăiate în jumătate, apoi feliate
unt
2 căţei de usturoi, zdrobiţi
500g de spanac, spălat şi tăiat grosier
nucşoară rasă
200g de feta, fărâmiţată
2 ouă, bătute
4 foi mari de plăcintă

Mod de preparare

  • 1. Se încălzeşte cuptorul la 200º C sau 180º C/gaz 6. Se prăjeşte ceapa într-un cub mare de unt până când se înmoaie şi se rumeneşte. Se adaugă usturoiul şi se mai prăjeşte 2 minute. Se adaugă spanacul în mai multe etape şi se prăjeşte până când se înmoaie. Se răceşte, se pune într-un bol (lăsând deoparte orice exces de lichid de la spanac) şi se adaugă nucşoara, feta, ouăle, apoi se asezonează.
  • 2. Se topesc încă 30g de unt şi se unge cu unt o formă nonaderentă de tort, cu diametrul de aproximativ 20-22cm. Se pune mai întâi o foaie de plăcintă în formă şi se unge cu unt, lăsând excesul de aluat să atârne în afara ei. Se face la fel cu restul foilor de plăcintă, întorcând forma puţin înainte de a adăuga o nouă foaie de plăcintă şi ungându-le cu unt pe fiecare. După ce au fost folosite toate foile de plăcintă, se adaugă umplutura şi se acoperă cu excesul de aluat. Partea de deasupra se dă cu unt. Se ţine plăcinta la cuptor 20-30 de minute până când aluatul este crocant şi rumenit. Se lasă plăcintă 5 minute înainte de a fi scoasă din formă şi se taie în sferturi înainte de a se servi.
 
 
 
 
 
 
Etichete: Rețete de aperitive, Rețete simple, Rețete de plăcinte, Reţete cu spanac, Reţete cu ouă, Reţete greceşti, Reţete cu feta, Reţete cu usturoi, petrecere, Cina, Pentru familie, Vegetariana, Greceasca, Reţete cu nucşoară, Rețete cu foi de plăcintă, Rețete de plăcintă
 

Adauga comentariu

Pentru a putea comenta trebuie sa fiti logat.
Logare | Inregistrare
 
...sau utilizand contul tau de facebook