Reţetă adaugată de
creatza24

Prajitura cu Fanta

Reţetă cu timp de pregătire
2 ore
Timp în plus
15-20 minute pentru frisca
 
Usoara
 
10 portii
 
Reteta propusa
 
2.00 rating / 1 votes
 
Este o prajitura racoritoare, numai buna de mancat in sezonul cald.
 

Reţete similare

Ingrediente

Blat: 5 oua
1 cana zahar
1 cana faina
1 plic praf de copt dizolvat in apa sau lapte

Creama: 1 sticla de Fanta de portocale (2L) sau Frtti Fresh de portocale
3 budinci de vanilie - Dr. Oetker

1 pachet Frisca.

Mod de preparare

  • 1. La Blat - albusurile se bat spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile pe rand, faina si praful de copt.
  • 2. Se tapeteaza o tava cu faina si se toarna compozitia, apoi se baga in cuptorul bine incalzit.
  • 3. Cand este gata blatul se scoate din cuptor si se insiropeaza cat este cald cu 750 -900ml de Fanta sau Frutti Fresh portocale.
  • 4. Crema: Cu 1 litru se suc se face crema pe foc cu zahar dupa gust. Se mesteca mereu pentru a nu se lipi, pana se creeaza o crema gelatinoasa.
  • 5. Se lasa la racit si apoi peste blat se pune si frisca.
 
 
 
 
 
Etichete: Rețete pentru deserturi de vară, Rețete pentru petrecere, petrecere, prajitura, portocale, Romaneasca, faina, zahar, budincă, fresh, Fanta portocale
 

Adauga comentariu

Pentru a putea comenta trebuie sa fiti logat.
Logare | Inregistrare
 
...sau utilizand contul tau de facebook