Reţetă adaugată de
GoodFood

Prăjitură cu portocale, mac şi sos de ciocolată

Reţetă cu timp de pregătire
1 ora 10 minute
 
Destul de usoara
 
8 portii
 
Reteta testata
 
650 kcal, 8g proteine, 65g carbohidraţi, 42g grăsi
 
5.00 rating / 1 votes
 
Dacă aveţi un instrument pentru decojirea fructelor, folosiţi-l pentru a tăia fâşii lungi şi elegante de coajă de portocală pentru decorarea tortului – sau folosiţi un peeler. Serviţi această prăjitură delicioasă cu smântână lichidă dacă doriţi.
 

Reţete similare

Ingrediente

250g unt, la temperatura camerei, plus 1 lingură extra
200g zahăr tos, plus 25g
3 ouă
250g făină, cernută
1½ linguriţă de praf de copt
zeama a 2 portocale şi coaja a 4
50g seminţe de mac, prăjite

PEN TRU SOS
100ml de smântână lichidă
100g ciocolată, tăiată în bucăţi

Mod de preparare

  • 1. Se încălzeşte cuptorul la 180ºC. Se unge o formă de tort de 20cm sau se tapetează o formă de mărime similară cu hârtie de copt. Se mixează 200g de unt cu 200g de zahăr într-un bol mare, timp de 2 minute, până când devine subţire şi cremos. Se adaugă ouăle, unul câte unul, bătând bine după fiecare adăugare. Se adaugă făina şi praful de copt, se amestecă timp de câteva secunde, apoi se adaugă zeama de portocală, coaja a două portocale şi seminţele de mac. Se amestecă totul, apoi se toarnă în formă. Se coace 50 de minute, apoi se scoate din cuptor. Se lasă să se răcească complet în formă.
  • 2. Între timp, se prepară coaja de portocală caramelizată, amestecând coaja rămasă cu 25g de zahăr şi 100ml de apă într-un vas mic. Se dă în clocot şi se fierbe 5 minute, până când se îngroaşă. Se scoate coaja cu ajutorul unei supiere şi se pune pe o foaie de hârtie de copt.
  • 3. Pentru prepararea sosului, se încălzeşte smântâna lichidă într-un vas mic, până când este pe punctul de a începe să clocotească. Se pune ciocolata şi untul rămas într-un bol, apoi se toarnă smântâna încinsă peste ele şi se lasă timp de 1 minut, până când se topesc. Se amestecă până când se omogenizează, apoi se lasă deoparte până când se răceşte prăjitura (dacă se întăreşte, se mai încălzeşte puţin). Se toarnă crema peste blat, iar deasupra se presară coaja caramelizată.
 
 
 
 
 
Etichete: Rețete de torturi, Rețete de tarte și prăjituri, Rețete pentru masa de Crăciun, Reţete cu portocale, Reţete cu ciocolată, Reţete de deserturi, petrecere, Craciun, Zi de nastere, Anul Nou, Britanica, Vegetariana, Reţete pentru prieteni, Reţete cu mac, Reţete cu smântână dulce, Rețete cu praf de copt
 

Adauga comentariu

Pentru a putea comenta trebuie sa fiti logat.
Logare | Inregistrare
 
...sau utilizand contul tau de facebook