Paste cu somon afumat si sos de smantana

 

Ingrediente

250 g. paste (pene)
2 linguri ulei de masline
1 ceapa medie
150 g. somon afumat
50 ml. vin alb
120 gr. smantana pentru gatit
1/2 legatura patrunjel
sare
Gustos si rapid
Reteta cu timp de pregatire
30 minute
Timp in plus
15 minute pentru pregatirea ingredientelor (taiat ceapa, somon, patrunjel)
 
Usoara
 
2 portii
 
Reteta propusa
 
 
Etichete: paste, Rețete de paste, Rețete cu somon, Cina, Italiana, gastronomie italiana
 
 

Mod de preparare

  • 1. Pentru sos: se pun pe foc uleiul si ceapa taiata solzisori (Julien) si se tin cateva minute.
  • 2. Se adauga somonul taiat bucatele. Dupa cca. 5 minute se adauga vinul si se amesteca din cand in cand, pana se mai evapora din lichid.
  • 3. Se adauga smantana, se amesteca. Dupa 1 - 2 minute, se pune sarea si patrunjelul taiat.
  • 4. Separat, se pregatesc pastele: se pune pe foc apa cu putina sare. Cand fierbe apa, se adauga pastele si se tin pe foc atat cat scrie pe pachet. La inceput se mai amesteca, ca sa nu se lipeasca. Cand sunt gata, se iau de pe foc, se scurg si se adauga peste sosul pregatit in prealabil (este de preferat ca pastele si sosul sa fie gata cam in acelasi timp). Se amesteca totul si se mai tine pe foc cca. 1 minut. Pofta buna !