Reţetă adaugată de
joyofcooking

Pui cu ierburi aromatice si morcovi caramelizati

Reţetă cu timp de pregătire
1 ora
 
Destul de usoara
 
4 portii
 
Reteta propusa
 
4.67 rating / 3 votes
 
O mancare simpla dar foarte gustoasa.
 

Reţete similare

Ingrediente

Ingrediente pentru pui (4 portii):
800 gr pulpe superioare de pui (aproximativ 4 bucati)
ulei de masline
cimbru, oregano, busuioc, patrunjel
sare
piper proaspat macinat

Ingrediente pentru morcovi caramelizati (4 portii):
750 gr morcovi
100 gr unt
3 lingurite miere
100 ml vin alb sec
sare si piper proaspat macinat

Mod de preparare

  • 1. Spalati bine bucatile de pui si usucati-le cu hartie de bucatarie. Ungeti puiul cu ulei de masline si asezonati-l cu sarea, piperul si ierburile aromatice. Lasati-l marinat in frigider pentru cateva ore pentru a se impregna aromele.
  • 2. Introduceti bucatile de pui in cuptor la 220 °C si coaceti-le pana devin aurii si crocante
  • 3. In timpul cat puiul sta la marinat va puteti ocupa de morcovi. Spalati bine morcovii cu o perie speciala sau razuiti-i. Nu ii decojiti deoarece coaja lor este foarte gustoasa si hranitoare. Taiati-i rondele si fierbeti-i in apa cu sare timp de 10 minute.
  • 4. Intr-o tigaie, incingeti untul si sotati morcovii timp de 5 minute. Adaugati vinul si fierbeti putin pana la evaporarea alcoolului.
  • 5. Asezonati cu sare si piper, adaugati mierea si transferati-i la cuptor timp de 10 minute pana devin crocanti si luciosi la exterior. Serviti morcovii alaturi de puiul aromat proaspat scos din cuptor.
 
 
 
 
 
Etichete: Rețete cu 5 ingrediente sau mai puțin, Reţete pentru prânz, Reţete cu morcovi, mancare, Cina, morcovi, Pentru familie, retete ptr duminica familiei mele, pentru acasa, Reţete la cuptor, unt aromat, pui la cuptor, ierburi aromatice, Internationala
 

Adauga comentariu

Pentru a putea comenta trebuie sa fiti logat.
Logare | Inregistrare
 
...sau utilizand contul tau de facebook