Reţetă adaugată de
GoodFood

Ratatouille

Reţetă cu timp de pregătire
50 minute
 
Usoara
 
4 portii
 
Reteta testata
 
241 kcalorii
 
0.00 rating / 1 votes
 
4 paşi simpli pentru un ratatouille perfect. Asigură 4/5 din necesarul zilnic •Conţinut bogat în fibre şi vitamina C •Super sănătos
 

Reţete similare

Ingrediente

2 vinete mari
4 dovlecei mici
2 ardei graşi roşii sau galbeni
4 roşii mari coapte
5 linguri ulei de măsline
busuioc uscat, un pliculeţ din comerţ sau o legătură de busuioc proaspăt
1 ceapă medie, curăţată şi feliată subţire
3 căţei de usturoi, curăţaţi şi zdrobiţi
1 lingură de oţet din vin roşu
1 linguriţă de zahăr (orice tip)

Ustensile
Un tocător de dimensiuni mari, cuţit ascuţit, o tigaie grea pentru sotat, spatulă sau lingură de lemn, bol mare termorezistent, spumieră, zdrobitor de usturoi.

Mod de preparare

  • 1. Pregătiţi legumele Se taie vinetele în jumătate pe lungime. Se aşază pe tocător, cu partea tăiată în jos. Se secţionează încă o dată pe lungime şi apoi pe lăţime, în bucăţele de 1,5cm grosime. Se îndepărtează capetele dovleceilor şi se taie în felii de 1,5cm grosime. Cu ajutorul unui cuţit pentru curăţarea legumelor, se îndepărtează coaja ardeilor, de la codiţă până la vârf. Se ţin în poziţie verticală, se curăţă în jurul codiţei şi se taie în 3 felii. Se îndepărtează toate membranele interioare şi se taie cele 3 felii în bucăţi de 1,5cm.
  • 2. Curăţaţi roşiile de coajă şi seminţe Se crestează fiecare roşie la bază în formă de cruce, apoi se aşază într-un bol termorezistent. Se toarnă peste roşii apă clocotită, se lasă 20 de secunde, apoi se scot. Se goleşte recipientul de apă, se aşază înapoi roşiile în bol şi se toarnă peste ele apă rece, până ce roşiile sunt acoperite. Se lasă să se răcească, după care se cojesc de coajă. Se taie în sferturi, se îndepărtează seminţele cu ajutorul unei linguri şi se toacă grosier.
  • 3. Prăjiţi legumele Se aşază tigaia la foc mediu, iar când se încinge, se adaugă 2 linguri ulei de măsline. Se călesc vinetele 5 minute pe fiecare parte până când prind o culoare maronie şi se înmoaie. Se scot şi se prăjesc dovleceii în altă lingură de ulei pentru 5 minute, până ce devin aurii pe ambele părţi. Se repetă operaţiunea şi pentru ardei. Nu lăsaţi prea mult legumele pe foc în această etapă, deoarece veţi continua prepararea lor în pasul următor.
  • 4. Iar la sfârşit... Se rup frunzele de busuioc şi se dau deoparte. Se căleşte ceapa în tigaie pentru 5 minute. Se adaugă usturoiul şi se prăjeşte pentru încă 1 minut. Se presară oţetul şi zahărul, se adaugă roşiile şi jumătate din cantitatea de busuioc. Se adaugă din nou legumele în tigaie, împreună cu sare şi piper, şi se lasă aprox. 5 minute. Se serveşte cu busuioc.
 
 
 
 
 
Etichete: Reţete cu roşii, Reţete cu dovlecei, Reţete cu ardei, reţete cu vinete, Reţete cu legume, Cina, Pentru familie, Vegetariana, Franceza
 

Adauga comentariu

Pentru a putea comenta trebuie sa fiti logat.
Logare | Inregistrare
 
...sau utilizand contul tau de facebook