Reţetă adaugată de
GoodFood

Salată Caesar

Reţetă cu timp de pregătire
20 minute
 
Usoara
 
4 portii
 
Reteta testata
 
0.00 rating / 0 votes
 
Salata Caesar clasică se face fără carne de pui şi cu frunze de salată romană.
 

Reţete similare

Ingrediente

½ ciabatta
170ml ulei de măsline
1 ou
2 fileuri de anşoa
2 linguri de oţet din vin alb
½ linguriţă de sos Worchestershire
1 linguriţă de muştar
1 căţel de usturoi
salată romană sau aisberg
2 mâini de parmezan ras

Mod de preparare

  • 1. Se încălzeşte cuptorul la 170° C/gaz 5. Se amestecă feliile de ½ ciabatta cu 2 linguri ulei de măsline şi se asezonează bine. Se aşază pe o tavă şi se coc până când devin crocante şi rumene – cam 10 minute.
  • 2. Se pun 1 ou, 2 fileuri de anşoa, 2 linguri de oţet din vin alb, ½ linguriţă de sos Worchestershire şi 1 linguriţă de muştar într-un blender, se mixează, apoi se adaugă treptat 150ml de ulei de măsline pentru a prepara dressingul cremos. Se asezonează. Se freacă interiorul unui bol de salată cu 1 căţel de usturoi tăiat pe jumătate. Se aşază înăuntru frunze de salată şi dressingul. Se amestecă, apoi se presară 2 mâini de parmezan ras şi crutoanele de ciabatta.
 
 
 
 
 
Etichete: Reţete de salate, Reţete de salată, Cina, Pentru familie, Vegetariana, Reţete cu anşoa, Reţete cu ciabatta, Reţete cu oţet de vin, Rețete cu sos Worcestershire, Rețete cu salată romană, Internationala
 

Adauga comentariu

Pentru a putea comenta trebuie sa fiti logat.
Logare | Inregistrare
 
...sau utilizand contul tau de facebook