Reţetă adaugată de
GoodFood

Sirop de soc

Reţetă cu timp de pregătire
30 minute
Timp în plus
plus 24 de ore cât trebuie să stea deoparte
 
Usoara
 
4 portii
 
Reteta testata
 
619 kcalor
 
2.38 rating / 8 votes
 
Parfumat şi răcoritor, siropul de soc este şi uşor de făcut. Amestecă-l cu apă minerală şi gheaţă sau adaugă un strop în paharele cu vin spumant, ca să dai startul unei petreceri de vară cu stil.
 

Reţete similare

Ingrediente

2,5kg de zahăr tos

2 lămâi fără ceară

20 de inflorescenţe proaspete de soc, cu codiţele tăiate

85g sare de lămâie

Mod de preparare

  • 1. Se aşază zahărul şi 1,5 litri de apă în cea mai mare cratiţă pe care o ai. Se încălzeşte uşor, fără să se aducă la punctul de fierbere, până când se dizolvă zahărul. Se amestecă din când în când. Se curăţă lămâile de coajă folosind un instrument pentru curăţat cartofii, apoi se taie în felii rotunde.
  • 2. După ce s-a dizolvat zahărul, se aduce siropul la punctul de fierbere, apoi se închide focul. Se umple un bol mare cu apă rece. Se clătesc florile de soc în apă rece, ca să se înlăture praful şi gâzele. Se scot florile din apă, se scutură cu grijă şi se transferă în sirop laolaltă cu feliile, coaja de lămâie şi sarea de lămâie. Se amestecă totul bine. Se acoperă cratiţa şi se lasă la infuzat 24 de ore.
  • 3. Se aşază un şervet de bucătărie curat peste o strecurătoare pusă deasupra unui vas mare. Se toarnă cu polonicul sirop în strecurătoare şi se lasă să se scurgă încet în vas. Se aruncă resturile care rămân în şervet. Cu un polonic şi o pâlnie, se transferă sucul în sticle sterilizate (spălate în maşina de spălat vase sau cu apă şi detergent de vase, apoi lăsate să se usuce în cuptorul dat la minim). Siropul este gata şi se poate păstra în frigider până la şase săptămâni. Sau se poate congela în recipiente de plastic sau în tăvi pentru cuburi de gheaţă.
 
 
 
 
 
 
Etichete: Rețete de vară, Rețete de cocktailuri, Rețete simple, Reţete de sirop, Reţete cu soc, petrecere, Romaneasca, Reţete de băuturi răcoritoare, Reţete rapide, Reţete de băuturi
 

Adauga comentariu

Pentru a putea comenta trebuie sa fiti logat.
Logare | Inregistrare
 
...sau utilizand contul tau de facebook