Reţetă adaugată de
monnie

Tort cu crema de ciocolata si visine

Reţetă cu timp de pregătire
1 ora 30 minute
Timp în plus
45minute pentru prepararea pandispanului 30 minute pentru prepararea cremei si ornatului
 
Usoara
 
8 portii
 
Reteta propusa
 
200
 
0.00 rating / 0 votes
 
Pandispan cu crema de ciocolata (poate fi si de la Dr Oetker),visine din visinata si frisca
 

Reţete similare

Ingrediente

Pandispan :6 oua,6 linguri de zahar,6 linguri de faina,1 praf de copt,6 linguri ulei,1 plic zahar vanilat,zeama si coaja de la o lamaie
Crema:1 cana zahar,4 linguri faina ,3 cani lapte,4 oua ,2 plicuri zahar vanilat,2 linguri cacao, 1 lingura de unt,200 ml frisca lichida,1/2 de pachet de unt.
Ornat;Visine din visinata,200 ml frisca lichida

Mod de preparare

  • 1. Se bate albusurile de ou impreuna cu zaharul,zaharul vanilat,coaja de la o portocala.Galbenusurile se amesteca cu 6 linguri de ulei si praful de copt.
  • 2. Se adauga in albusul batut galbenusurile unul cate unul ,ulterior faina amestecandu-se cu mixerul de jos in sus.Se toarna intr-o tava cu peretii detasabili si se coace la foc potrivit cca 45 minute.Astfel se obtine pandispanul
  • 3. Pentru crema;Laptele se fierbe cu zaharul vanilat.
  • 4. Intr-un bol amestecam galbenusurile cu zaharul pudra pana cand obtinem o crema alba.Se adauga treptat faina si cacaua.
  • 5. Adaugam galbenusurile peste laptele fiert amestecam bine si punem la foc mic amestecand continuu, pana se ingroasa ca o budinca.Se adauga
  • 6. Peste crema calduta punem unt si amestecam energic.Astfel obtinem crema cu care imbracam totul.
  • 7. Se taie pandispanul in 2 felii se insiropeza cu zeama de la o lamaie. Asezam crema pe fiecare felie.Se orneaza cu frisca si visine din visinata
 
 
 
 
 
Etichete: petrecere, Craciun, Zi de nastere, Anul Nou, Romaneasca, frisca, faina, Rețete pentru Valentine’s Day, tort cu frica si visine
 

Adauga comentariu

Pentru a putea comenta trebuie sa fiti logat.
Logare | Inregistrare
 
...sau utilizand contul tau de facebook