Reţetă adaugată de
Gabrielaolteanu

Tort de ciocolata cu crema de ciocolata alba

Reţetă cu timp de pregătire
2 ore
 
Usoara
 
8 portii
 
Reteta propusa
 
3.40 rating / 5 votes
 
Un desert minunat pentru toata familia.
 

Reţete similare

Ingrediente

Pentru blat: 1 cana lapte 4oua 2 cani de faina
1 cana de zahar
200g unt
3 linguri cacao
1 lingurita praf de copt


Crema:
200g ciocolata alba
200g unt
150 ml frisca lichida
1 plic zahar vanilat.

Mod de preparare

  • 1. Topim intr-o cratita untul, laptele, zaharul si cacao.Racim compozitia si apoi adaugam galbenusurile cate unul.Adaugan faina in ploaie amestecata cu praful de copt. Batem spuma albusurile si le incorporam in amestecul de cacao care a iesit ca o smantana mai groasa. Lasam la cuptor cam 45 min - o ora.Verificam cu scobitoarea.
  • 2. Am topit pe baie de aburi ciocolata in frisca lichida si am lasat-o la racit. In timp ce crema se racea am batut spuma untul cu plicul de zahar vanilat. Cand s-a racit ciocolata am turnat-o in fir subtire peste unt in timp ce mixam. Blatul l-am taiat in doua si cand s-a racit si acesta am pus crema de ciocolata alba racita si ea in prealabil.
  • 3. Pentru blatul de deasupra am facut un ganache din 100g ciocolata cu lapte si 80-100 ml de frisca lichida.L-am lasat la racit si apoi l-am pus peste tort.Am oprit putina crema de ciocolata alba pentru decor si am mai pus cateva alune pisate
 
 
 
 
 
Etichete: paste, Rețete pentru Revelion, Reţete cu ciocolată, petrecere, Craciun, Cina, Pentru familie, Ziua femeii, Zi de nastere, Anul Nou, Romaneasca
 

Adauga comentariu

Pentru a putea comenta trebuie sa fiti logat.
Logare | Inregistrare
 
...sau utilizand contul tau de facebook